Dina Försäkringar

Dina Försäkringar hundförsäkring hjälper dig med dyra veterinärbesök, medicin och rehabilitering. Inga tillägg och det mesta ingår. Den täcker exempelvis:

  • Inga tillägg, det mesta ingår
  • Medicin och förband, 3000 kronor/år
  • Rehabilitering, 3000 kronor/år
  • MR- och CT-röntgen, 10 000 kronor/år

Dina Försäkringar veterinärvårdsdel

Veterinärvårdsdel hjälper med kostnaden mot en självrisk på 2 000 kronor och en rörlig del på 20 procent. Veterinärvårdsdel täcker skador, sjukdom, ett kejsarsnitt för de flesta raser och behandling och rehabilitering i samband med skador eller sjukdom. Självriskperioden är fyra månader och maxersättningen 25 000 kronor eller 50 000 kronor – du väljer själv.

Livförsäkring

Livförsäkringen ger ekonomisk ersättning ifall din hund dör eller drabbas av en olycka och blir svårt skadad och måste avlivas. Beslut om avlivning tas av veterinär för att försäkringen ska gälla. För en del hundraser slutar livförsäkringen att gälla vid åtta års ålder.

Medfödda dolda fel

Om din din hund har varit försäkrad sedan före fyra månaders ålder och den sedan varit oavbrutet försäkrad gäller försäkringen för din hunds medfödda och dolda fel. Det här gäller både defekter och sjukdomar som börjat utvecklats innan valpen levererats, men som då inte visat symptom.

Avelshundförsäkring

Försäkringen ger ersättning för ett extra kejsarsnitt utöver det som ingår i veterinärvårdsförsäkringen, och dessutom ingår en försäkring mot dolda fel för sålda valpar. För att kunna teckna avelshundförsäkring behöver din hund vara liv- och/eller veterinärvårdsförsäkrad hos oss.